Rosenberg Polak

Den Haag

internationale wijk

Ons kantoor is gelegen in de internationale wijk van Den Haag, nabij het internationaal tribunaal en Europol.

Notariskantoor Rosenberg Polak

Eisenhowerlaan 114
2517 KM Den Haag
T 070 338 29 50
F 070 338 29 59
E info@rosenbergpolak.nl

Postadres
Postbus 96903
2509 JH Den Haag

Alles rondom uw woning geregeld

Een woning kopen is waarschijnlijk de grootste uitgave die u in uw leven zult doen. Het is niet alleen financieel spannend. Als u eenmaal uw droomhuis gevonden heeft, komt er veel regelwerk op u af. Als ervaren notariskantoor op het gebied van vastgoed nemen wij u veel zorgen uit handen.

Overdracht

Overdrachtsakte, akte van levering of transportakte. Het zijn verschillende namen voor de notariële akte waarmee de woning wordt overgedragen van de verkoper naar de koper. Na het ondertekenen van deze akte door u, door de verkopende partij en ons als notaris én de inschrijving ervan bij het Kadaster, weet u zeker dat u de nieuwe eigenaar bent. Daar gaat veel research aan vooraf. Mag de verkoper het huis eigenlijk wel verkopen? Rusten er geen beslagen op de woning? Dit soort zaken controleren wij voordat wij de overdracht voor u in orde maken.

Hypotheek

Vrijwel niemand kan een woning kopen zonder lening, zonder hypotheek. De afspraken tussen u en de geldverstrekker die de lening verzorgt, worden vastgelegd in een hypotheekakte. Afspraken over bijvoorbeeld de manier van aflossen, de rente en de totale schuld. Wij stellen voor u de hypotheekakte op die door u en de geldverstrekker wordt ondertekend.

Splitsing in appartementsrechten

Bij een vereniging van eigenaren, waarbij meerdere bewoners eigenaar zijn van een gedeelte van een complex, is het zaak een en ander helder op papier te hebben. Waar lopen de grenzen van de appartementen? Waar zijn de gemeenschappelijke ruimten? Wat is er geregeld rondom onderhoud? Het splitsen in appartementsrechten wordt vastgelegd in een splitsingsakte, samen met een spitsingstekening. Zodat het voor alle eigenaren duidelijk is wat wel en niet mag.

Erfpacht

Het kan gebeuren dat u een woning koopt waarvan de grond eigendom is van de overheid, zoals de provincie, gemeente of waterschap, dan wel van een particulier. In dat geval koopt u geen eigendom, maar het recht van erfpacht. U betaalt dan een vergoeding, ook wel canon genoemd. Als u zo’n woning koopt en dus erfpachter wordt, is het belangrijk te laten kijken naar verschillende zaken. Zoals eventuele toekomstige verhoging van de canon, de achterstand in betaling en de bestemming van de grond. Ingewikkelde materie waar wij u graag bij helpen.

Bij erfpacht kan het gebeuren dat een object wordt opgedeeld in verschillende stukken. Zo kan de garage worden gesplitst van de woning. De canon, de vergoeding die de erfpachter betaalt, moet dan ook worden opgesplitst. Die splitsing leggen wij vast in een notariële akte.